Cultura és nom de dona · 16. marzo 2021
Diuen de piscis que, per damunt de tot, té una gran capacitat creativa. Així que hi ha dues característiques que els defineixen per excel·lència, i aquestes són la seva sensibilitat i la seva imaginació.
Cultura és nom de dona · 08. marzo 2021
No podrem plenar els carrers com ho hem fet els últims anys. No podrem abraçar-nos. No podrem mostrar la ràbia que ens menja per dins durant tot l’any. Seguim marcades pel “no podrem”. De totes maneres, si alguna cosa ens ha ensenyat aquest any separades és que per moltes pantalles que hi hagin entre nosaltres, estem més a prop que mai.

Cultura és nom de dona · 28. febrero 2021
No és especialment fàcil trobar històries que surtin de l’heteronorma i que plenin la pantalla, convertint la relació lésbica en protagonista absoluta i sense caure en els clichés trillats de sempre. Aquesta selecció de pel·lícules per acabar el mes de Sant Valentí tracten el desig entre dones de la manera més natural i tendra possible i s’adapta a tots els gustos: Thelma (2017): - Filmin Un subtil i poderós retrat del desig reprimit i les conseqüències vitals que te en...
Cultura és nom de dona · 22. febrero 2021
Per molt que alguns diguin que un bon escriptor ha de morir per escriure una bona obra, que el jo no és important, que les muses no existeixen i que l’únic que importa és el talent i no sé quines històries més, està demostrat que els llibres que llegim últimament i que ens travessen el cor com una bala metafórica, que no deixa orifici d’entrada ni de sortida, són aquells que apel·len directament als sentiments de l’autora.

L'art en femení · 14. febrero 2021
Està sent un diumenge fred. La Valentina encén la llar de foc i la Diana prepara pa amb tomata i un sortit de formatges. Els posa a la tauleta auxiliar i s’asseuen al terra entre coixins. No és res especial i no s’han fet regals, però en el fons la Tina està feliç de passar una estona a soles amb la Di.
Cultura és nom de dona · 07. febrero 2021
Ana Polo parla amb dues membres de La Tija sobre la seva experiència com a lesbiana i la influència de la heteronorma, tant la directa en la seva vida com en els àmbits en els que es mou, i aprofita per queixar-se de les injustícies a les que el col·lectiu ha de fer front en el seu dia a dia.

Cultura és nom de dona · 31. enero 2021
Parlem de les aquaris que parlen d'amor. Per ordre, aquests llibres són: una carta d'amor i a la vegada un gest de respecte, estima i cura; un llibre sobre la passió i el desig, la crònica d'un viatge cap a l'autoestima i, finalment, una història sobre l'amor d'una mare cap a la seva filla i la sororitat.
Cultura és nom de dona · 24. enero 2021
Llibreria és, degut al sufix -eria, el lloc on "guarden" o "venen" llibres. Ens agrada més el significat de guardar, de tenir cura d'allò que defineix el futur. Per nosaltres no hi ha millor lloc per aquesta tasca que a Terrassa, al número 136 del carrer de Montserrat. La ruta cultural de La Tija no podia deixar-se la llibreria Synusia fora.

Assaig · 16. enero 2021
En algún punt de la història, o pot ser ha sigut sempre així, se'ns va desposseir de l'habilitat d'arrossegar-nos pel fang. La imposició del deure d'agradar va aplastar el dret essencial d'existir primàriament. En tot cas, què és el fàstic? Segons viquipèdia: "El fàstic és un sentiment de rebuig físic o moral cap a alguna cosa considerada bruta, perillosa o desagradable."
Cultura és nom de dona · 10. enero 2021
Quan llegeixes les característiques de capricorn i aprens que és un signe de terra i que és sòlid i prudent, que és pacient i constant i que representa la saviesa, de seguida et ve al cap un tipus de text que s’adapta a les necessitats d’aquest signe a la perfecció: l’assaig.

Mostrar más

Contacta'ns

Atención: Los campos marcados con * son obligatorios.

Si vols estar al dia de les nostres novetats...

Difón el missatge!