· 

Escritoras piscis

Diuen de piscis que, per damunt de tot, té una gran capacitat creativa. Així que hi ha dues característiques que els defineixen per excel·lència, i aquestes són la seva sensibilitat i la seva imaginació. La selecció d’avui ens porta a dues poetes, ja que la poesia és la màxima expressió dels sentiments, i a dues novel·listes creadores de mons fantàstics, fent honor a la segona de les dues particularitats diferenciatives d’aquest signe zodiacal, la imaginació. Us recomanem un llibre de cadascuna d’aquestes autores, fent d’aquestes quatre recomanacions una tria apta per a tots els gustos i les edats:

 

 

Rosalía de Castro - Follas Novas

 

Concebut com una continuació de Cantares Gallegos, Rosalía afegeix en Follas Novas poemes inspirats en la immigració. Pot ser el llibre més important de la poeta que, juntament amb Gustavo Adolfo Bécquer, va arribar a la cimera del romanticisme espanyol. Obra d’un inaudit valor literari i humà, s’adelanta a la poesia de mitjans del segle XX en la denúncia de la injusticia social.

 

Alcira Soust - Escriure poesia viure on?

 

Escribir poesía ¿vivir dónde? Serveix de catàleg documental de la primera exposició que es du a terme de l’obra i els avatars d’Alcira Soust Scaffo (Uruguay, 1924-1997), qui va compaginar la vida universitària amb el seu activisme poètic entre les décades dels seixanta i els vuitanta del segle passat. Més enllà del mite que s’ha creat al voltant d’ella pel seu cautiveri durant l’ocupació militar de l’UNAM de Mèxic el 1968, o pel seu paper de musa poètica en les novel•les de Roberto Bolaño i altres escriptors, la documentació recollida en aquest treball d’investigació te la intenció de reconstruir els móns de la vida de Soust, el seu ideari artístic, polític i la forma en que es van unir amb la seva vida personal a través de les seves pròpies paraules i imatges.

 

Anne Rice - Les bruixes de Mayfair

 

En la serie “Les bruixes de Mayfair” (integrada per L’hora de les bruixes, la Veu del Diable i Taltos), Anne Rice, autora d’Entrevista a un Vampir, pren de nou les veus d’altres móns per retratar la naturalesa humana, aconseguint conformar tot un univers mitològic hipnòtic, obscur i, al mateix temps, seductor. L’hora de les bruixes és una fascinant i hipnòtica novel•la que abasta quatre segles d’història de la prominent i rica familia Mayfair, una dinastia de bruixes de Nova Orleans, perseguida per un ésser poderós, perillós i seductor al llarg dels segles. Les dones de la familia Mayfair no es rendeixen i intenten comprendre i destruir a aquesta misteriosa força que ha mantingut sempre amenaçada a la seva familia.

 

Sarah J Maas - Cort de roses i espines

 

“Fans de George R. R. Martin: agafeu aquest llibre!”

 

Feyre està desesperada, la seva vida i la de la seva familia depenen d’ella. Fent front a la fam més absoluta, no dubtarà en anar al bosc prohibit i matar si és necessari. Però el seu atreviment la converteix en prisionera del misteriós Tamlin, qui a pesar de la seva aparent fredor la farà descobrir una passió que marcarà el seu destí. Lluny de la seva familia i el seu món, Feyre haurà de prendre una decisió capital per salvar tot el que estima.

 

Maria F. Beltran

 

Escribir comentario

Comentarios: 0

Contacta'ns

Atención: Los campos marcados con * son obligatorios.

Si vols estar al dia de les nostres novetats...

Difón el missatge!