· 

Manifest 8M

 

Ha estat un any complicat. Aquesta frase és una de les que més hem escoltat durant els últims mesos. Està clar, a més, que encara no podem baixar la guàrdia. Ens hem de cuidar i hem de tenir cura, que ja falten moltes de nosaltres. És per això que aquest 8M serà més trist que els anteriors. No podrem plenar els carrers com ho hem fet els últims anys. No podrem abraçar-nos. No podrem mostrar la ràbia que ens menja per dins durant tot l’any. Seguim marcades pel “no podrem”.

 

De totes maneres, si alguna cosa ens ha ensenyat aquest any separades és que per moltes pantalles que hi hagin entre nosaltres, estem més a prop que mai. 

 

Ens trobem en la necessitat de replantejar el 8M. Aquest cop hem de trobar una manera no tan visible de lluita, però igual d’efectiva. Recuperem la frase de que “lo personal és polític” i per tant demanem convertir aquest dia de la dona en una jornada de reflexió que no deixi ningú fora. Nosaltres hem fet una llista de punts a mantenir i/o incorporar en el nostre discurs. Els 10 manaments de La Tija: 

 

1. El feminisme serà inclusiu o no serà. Estem cansades d’un feminisme blanquejat que no té en compte ni diversitat sexual ni lloc de procedència ni els diferents tipus de cossos. 

2. El feminisme serà anticapitalista, perquè la nostra dignitat no es ven. 

3. El feminisme va més enllà de les grans ciutats: ens adherim al manifest de Germanes de la Terra de la María Sánchez. 

4. El feminisme ha de recuperar la memòria històrica. La història ha estat escrita pels guanyadors i és hora de que el pastís es reparteixi entre totes. Quin paper hem tingut a la història? Per què no es parla de nosaltres? Per què encara no se’ns reconeix? 

5. El feminisme ha de ser consum conscient. Triem llegir escriptores, veure pel·lícules dirigides per dones, gaudir de quadres pintats per pintores… Triem gastar diners i esforços en elles per fer girar la roda, que la fem girar nosaltres. 

6. El feminisme serà un exèrcit, que si ens toquen a una, ens toquen a moltes. Que ja n’han tocat a massa. 

7. El feminisme serà inconformista. No estem tan malament, diuen, com si estiguéssim tan bé. 

8. El feminisme no té perquè ser amable. No som sumises ni estem creades a imatge de la Mare de Déu. No responem amb somriures als colps de puny. No regalem somriures a qui ens empeny pel precipici. 

9. El feminisme serà autocrític. Ja ho han sigut ells, injustos, per ser-ho nosaltres amb la resta de germanes.

10. El feminisme serà una lluita. I no una festa. Encara no pot ser una festa, que tenim molt camí per recórrer. 

 

Us demanem a totes, germanes, que seguissiu plantant llavors. Que algún dia creixeran les flors i la seva olor taparà qualsevol flaire d’injustícia.

 

Feliç jornada, i que cada dia sigui vuit de març!

 

Escribir comentario

Comentarios: 0

Contacta'ns

Atención: Los campos marcados con * son obligatorios.

Si vols estar al dia de les nostres novetats...

Difón el missatge!