· 

Aquaris amoroses

L’article d’avui s’escriu tot sol i sense que ho pugui evitar, es torna personal i íntim. La Laia, que és una de les dones de la meva vida, és la representació més clara i fidel dels aquari. La trobo durant tot l’escrit. Diuen que les aquari són criatures lògiques: es basen en el que veuen i en les seves vivències per formar opinions, són tossudes: tenen una convicció fortíssima i és molt complicat discutir amb elles; però a la vegada són un dels símbols més tolerants de tot el zodíac. Són perseverants per sobre de tot. Intel·ligents. Imaginatives. Es neguen a seguir la multitud. De fet, a vegades senten la necessitat d’allunyar-se de tot. Probablement, no us sorprendrà trobar en aquesta sel·lecció d’autores els noms que hi llegireu. Per mi, te tot el sentit que naixessin baix el signe d’aquari. 

 

Aquesta selecció, però, és una mica diferent. No parlem de les aquaris racionals. Més bé, parlem de les aquaris que parlen d’amor. Per ordre, aquests llibres són: una carta d’amor i a la vegada un gest de respecte, estima i cura; un llibre sobre la passió i el desig, la crònica un viatge cap a l’autoestima i, finalment, una història sobre l’amor d’una mare cap a la seva filla i la sororitat.  

 

Virginia Woolf - Orlando

 

Un cop descrita com “la més llarga i encantadora carta d’amor de la literatura”, el Orlando de Virginia Woolf (...) escrita per l’amiga íntima de Woolf, la carismàtica escriptora Vita Sackville-West. Orlando és una burla a la “biografia” d’una figura històrica camaleónica, inmortal i sempre jove, que canvia de sexe i identitat a plaer. Primer masculina, després femenina, Orlando comença una vida com un noble del segle setze i després viu a través de tres segles diferents fins convertir-se en una escriptora del temps de Virginia Woolf. Un comentari irònic sobre els rols de gènere i els modes d’història, Orlando és també, en paraules de Woolf, unes lleugeres “vacances d’escriptora” que es delecta en l’ambigüitat i caprici. (Penguin Classics)

 

Colette - Chéri

 

Léa de Lonval, una atractiva cortesana, ha dedicat els últims sis any de la seva vida a l’educació amorosa de Fred Peloux, un jove ben plantat, ensimismat i consentit a qui ha apodat Chéri. Quan aquest li confessa que planeja casarse per conveniència, decideixen posar fi a la relació. De totes maneres, Léa no havia previst quant profund el desig que la uneix al seu amant, ni quant sacrificarà al renunciar a ell. En aquesta novel·la, una de les més admirades de l’autora, Colette explora les cruels trampes dels jocs de seducció, dinamita els estereotips sobre lo femení i lo masculí, i retrata amb gran sagacitat i ironia l’alta societat francesa del segle XX. (Editorial Acantilado)

 

Toni Morrison - La cançó de Salomó

 

Una novel·la poderosa, sensual i poética que explora la història que uneix quatre generacions d’una família erróniament anomenada Dead.

A mig camí entre la fantasia mítica i la crua realitat dels guetos negres durant els anys seixanta, La cançó de Salomó narra la història familiar d’un pròsper home de negocis que ha intentat amagar els seus orígens per integrar-se a la societat blanca. 

A pesar dels seus esforços, el seu fill decideix prendre el camí oposat. Lluny de fugir dels seus iguals com va fer el seu pare, s'endinsa dins un cercle de gent disposada a reaccionar en contra de la violència dels blancs i emprendrà un viatge en busca d’un tresor que el conduirà fins els orígens de la seva raça. (DeBolsillo)

 

Edith Wharton - La solterona

 

Edith Wharton firma una nouvelle magistral, que explota la que va ser una de les seves obsessions recurrents: les opcions de la dona en el seu temps i estatus en la tramoia social que la limita.

 

Al 1850 l’alta burgesia novaiorquesa gaudeix d’una desentesa prosperitat. Delia, “reina” del endogàmic clan dels Ralston, ultima els detalls del seu vestuari per brillar durant l’aconteixement social de l’any: l’enllaç de la seva cosina Charlotte Lovell amb Joe Ralston, que a més soldarà l’aliança entre les dos famílies hegemòniques de Nova York. Quan res sembla poder pertorbar aquest porvenir tan idíl·lic, una desquiciada Charlotte irromp a casa de Dèlia per desvetllar un secret que canviarà per sempre la placidesa de les seves vides i que, de sapiguer-se, tumbaria tots els codis ètics dels que ambdues s’han estat nutrint. Els destins de Charlotte i Delia queden tràgicament lligats baix la inviolabilitat del secret que comparteixen, consolidant-se entre les dues una tormentosa relació en la que convergiran els cels, la compassió, l’amor filial i la suspicàcia. (Impedimenta)

 

 

Maria F. Beltran

 

Escribir comentario

Comentarios: 0

Contacta'ns

Atención: Los campos marcados con * son obligatorios.

Si vols estar al dia de les nostres novetats...

Difón el missatge!